Overnatting Ålesund

Jugendbyen Ålesund
Den gjenomførte jugendarkitekturen som går igjen i store deler av sentrum er i seg selv verdt et besøk til Ålesund.

Ålesund er den største byen og kommunen på Sunnmøre. Byen ble i 1904 rammet av en voldsom bybrann som ødela nesten alt som var av trehusbebyggelse i byen. De følgende årene ble byen gjenreist i jugendstil noe som gjør at den fremstår med et mer helhetlig bybilde enn mange andre byer i Norge. Les mer om jugendbyen Ålesund.

Folketall: ca. 66 000
Areal: 632 km²
Fylke: Møre og Romsdal

Hoteller

Quality Hotel Waterfront, Ålesund
Nedre Strandgate 25-27
www.nordicchoicehotels.no

Hotel 1904, Ålesund
Løvenvoldgata 8
1904.no

Hotel Brosundet
Apotekergata 1-5
www.brosundet.no

Quality Hotel Ålesund
Sorenskiver Bullsgate 7
www.nordicchoicehotels.no

Scandic Parken
Storgata 16
parkenhotel.no

First Hotel Atlantica
Rasmus Rønnebergsgate 4
www.firsthotels.no

Thon Hotel Ålesund
Molovegen 6
www.thonhotels.no

Thon Hotel Baronen
Kanalveien 1
www.thonhotels.no

Visste du at…. Mesteparten av innbyggerne i Ålesund bor på de fire øyene Hessa, Aspøya, Nørvøya og Oksnøya. Aspøya som er mindre enn enn en kvadratkilometer stor (0,6), muligens er den tettest befolkede øya i landet.

Camping og hytteutleie i og ved Ålesund

Volsdalen Camping
I underkant av 2 kilometer fra sentrum
Sjømannsvegen 1
www.volsdalencamping.no

Lille Kalvøy Fjordhytter
Hytte- og båtutleie
Ligger på øya Lille Kalvøy ca. en halvtime med båt fra sentrum
lille-kalvoy.com

Diverse:

Borg Bed & Breakfast
Folkehøgskole som tilbyr innkvartering i rom for besøkende i sommermånedene
Hatleholen, Løypeveien 3

Vær obs på at overnattingsteder og severdigheter kan ha endret tilbud og åpningstider etter at denne siden sist er oppdatert.

7 ting å gjøre i Sunnmørshovedstaden

1. Fascinert av jugendstilen sentrum er bygget etter? Da bør du ta turen innom Jugendstilsenteret. Senteret holder i skrivende stund åpent hver dag i juni, juli og august (se hjemmesiden for åpningstider utenom sommersesongen). Ligger i Apotekergården i Ålesund sentrum.

2. En tur til Ålesund er ikke komplett uten en tur opp på byfjellet Aksla som ligger midt i sentrum. Fra Byparken opp til toppen på er det intet mindre enn 418 trappetrinn. Her ligger byens eldste spisested, Fjellstua, hvor du kan nyte en noe kaldt å drikke samt en matbit mens du nyter panoramautsikten over byen og fjorden.

3 Ikke bare Rio de Janeiro har en kjent fjelltopp ved navn Sukkertoppen. Ålesunds «Sukkertopp» rager 314 meter over havet, og belønner deg med en fantastisk utsikt over by og fjord om du orker å gå den 1,8 km lange turen opp til toppen.

4. Interessant og morsomt for små og store er det gedigne akvariumanlegget Atlanterhavsparken som ligger på Tueneset ca. 3 km vest for Ålesund sentrum. Her finnes noe for enhver smak. Hva med å se dykkere svømme blant og mate storspiste kveiter og havål i en av Nord-Europas største saltvannstanker (4 millioner liter saltvann). Eller Hva med å mate steinbit og torsk selv i et av de mindre bassengene? Anlegget har også souvernirbutikk og kafe.

5. Tips til museumsbesøk: Sunnmøre Museum. Stor samling av bl.a. hus og båter.

6. Rundtturer med buss eller båt til fantastiske Geirangerfjorden i sommermånedene. Undersøk mulighetene på det lokale turistkontoret.

7. Gode shoppingmuligheter i bysentrum eller i landets fjerde største kjøpesenter Amfi Moa i bydelen Spjelkavik.

Se også: Lokomobilen.


Vis større kart