Jugendbyen Ålesund

Jugendbyen Ålesund

Ålesund ble i 1904 rammet av en voldsom bybrann som ødela nesten alt som var av trehusbebyggelse i byen. De følgende årene ble byen gjenreist med god hjelp av blant annet Tyskland og Keiser Wilhelm II.

De nye bygningene ble bygget i mur etter datidens arkitektmote i Europa som var Art nouveau (også kalt jugendstil). Resultatet ble et helhetlig bybilde med vakre utsmykkede murhus smykket med tårn, spir og detaljrike ornamenter. I tillegg tok arkitektene i bruk særnorske elementer inspirert av vikingetiden.

Har du aldri vært i Ålesund før er jugendstilen grunn nok til å besøke byen. Har du med deg barn på ferieturen er du garantert en suksess om dere også tar turen innom Atlanterhavsparken. Parken ligger som navnet tilsier rett ved Atlanterhavet og er et gedigent opplevelsessenter med et av europas største saltvannsakvarier.

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden betegnes gjerne som «verdens vakreste fjord» og ligger kun en kort båttur fra Ålesund. Det annerkjente magasinet National Geographic kåret i 2006 fjorden til det best bevarte verdensarvstedet (sammen med Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane). Innover fjorden kan du blant annet se de vakre fossene Friaren, De Syv Søstre og Brudesløret.

Tilbake til overnatting i Ålesund