Oppbevaring av post i ferien

Sist oppdatert 17.06.2013
Hvem tar seg av posten din mens du er bortreist i sommer? Stopper du avisen men lar postkassa «seile sin egen sjø»? Da bør du kanskje ta grep, ei postkasse fylt til randen av reklame og brev gir nemlig innbruddstyven en god pekepinn på om du er bortreist eller ikke.

Oppbevaring av post

Spør naboen eller venner og kjente

Den enkleste (og billigste) løsningen finner du på andre siden av gjerdet. Det er ikke mye ekstraarbeid for naboen å ta inn din post samtidig som han tar inn sin egen, og er du riktig heldig påtar han seg å vanne uteplantene og holde et lite øye med huset mens du er borte.

Et godt tips er å selv ta intiativ neste gang du hører at naboen skal reise bort. Tilby deg uoppfordret å ta inn posten, så kanskje han gjengjelder tjenesten uten at du trenger å spørre neste gang det er din tur å reise bort.

Bruk Postens tjeneste «Oppbevaring av post»

Dersom verken naboer eller venner og kjente har anledning til å ta inn posten for deg (kanskje skal de reise bort selv), har Posten Norge en prisbelagt tjeneste hvor all post oppbevares i et valgfritt tidrom og deretter leveres i postkassen din den dagen du selv måtte ønske.

I skrivende stund (17.06.2013), koster tjenesten 140 kroner for inntil 15 dager oppbevaring og ytterligere 20 kroner for hver ekstra uke. Tjenesten bestiller du enkelt fra posten.no eller på ditt lokale postkontor. Merk: Du må legitimere at du er den du utgir deg for å være ved å logge inn med ID-porten / MinID eller BankID (på samme måte som når du logger på f.eks. Altinn.no) og med fysisk legitimasjon om du bestiller på postkontoret.

Frister og tips

På Postens nettsider opplyses det at tjenesten må bestilles minst 2 virkedager før oppbevaringen skal starte, og 4 virkedager før dersom du bestiller på Post i Butikk.

Husk at Postmannen ikke fjerner brev og reklame som ikke er distribuert gjennom deres system fra postkassa di. Med andre ord, om et privat reklamebud har levert uadressert reklame eller det lokale idrettslaget har lagt informasjon om loppemarkedet de arrangerer i postkassa di mens du er bortreist, så blir det liggende der til du kommer tilbake. Det kan derfor være lurt å klistre på et «Nei takk til uadressert reklame»-merke (som du kan få på bl.a. postkontoret) – selv om det mest sannsynlig ikke stopper andre enn reklamebudene.

Kilde: Posten.no