Trondheim by

Nidarosdomen

Middelalderkatedralen Nidarosdomen dominerer bybildet når du kommer inn i byen over Elgeseter bru. Katedralen er byens største severdighet og et viktig valfartsmål for pilegrimmer over hele Europa. De totale besøkstallene pr år antas å være rundt 400 000.

Byggearbeidet startet rundt år 1070 og pågikk frem til rundt år 1300. Det er gjennom århundrene senere gjort omfattende ombygging og restaurering. Bygningen har en overveldende detaljrikdom med utallige skulpturer og kunstverk. Vestfronten er kirkens hovedfasade og er et virkelig imponerende skue med alle skulpturene av bibelske personligheter.

Gamle Bybro

Nede ved Nidelva bak Nidarosdomen ligger det idylliske friluftsområdet Marinen. Her er det stor gressplen og boltre seg på og en kjempefin lekeplass for barna. Herfra kan du spasere stien til Gamle Bybro som er et av Trondheims mest kjente symboler. Eller «Lykkens Portal» som den også kalles.

For de fiskeinteresserte er Nidelva både ei god lakse- og ørretelv. Elva er lakseførende frem til Nedre Leirfoss og kjent for å fostre stor fisk. Hos TOFA sine nettsider kan du lese mer om fiskemulighetene samt kjøpe fiskekort.

Bakklandet

På den andre siden av Gamle Bybro finner du trivelige Bakklandet med sin godt bevarte trehusbebyggelse og et mylder av cafeer og restauranter. Her finner du også Trampe sykkelheis som er den eneste av sitt slag i landet (og muligens verdens!). Trondheim har også egne bysykler som turister og andre kan benytte mot å løse ut en lav abonnementssum. Syklene står utplasert i diverse sykkelstativer rundt om i byen.

Kristiansten Festning

Ikke langt fra Bakklandet ligger Kristiansten Festning og vokter over byen. Festningensverkene ble restaurert i forbindelse med Trondheim’s tusenårsjubileum. På området finner du eget vershus med variert bevertning og et stort friluftsområde. Det arrangeres guidet omvisning for besøkende hele året.

Munkholmen

En annen yndet sted å besøke er Ravnkloa som er byens handelsted nr en hva salg av fersk fisk og skalldyr angår. Det er populært å dra hit å kjøpe ferske reker rett fra fiskebåtene for deretter å nyte dem nede på brygga. Fra Ravnkloa går det også passasjerbåt ut til Munkholmen som ligger midt ute i Trondheimsfjorden. Stedet ble tidligere brukt både som rettersted og fengsel. Det er både restaurant og museum med guiding på øya i tillegg til gode bademuligheter.

Tilbake til innkvartering i Trondheim.