Stockholm

Stockholm
Det mangler ikke på historiske bygninger i Stockholm. Foto: © Martin Maun | Dreamstime.com

Stockholm ligger i Sødermanland på Sveriges østkyst. Hele byen er spredd utover 14 ulike øyer som igjen er knyttet sammen av 53 broer. Stockholm er blant annet kjent for sin vakre skjærgård som består av et nesten uendelig antall holmer, skjær og øyer. Med de omliggende områdene er Stockholm den største byen i hele Norden.

Reiser du til byen er det utall av attraksjoner og severdigheter som kan oppleves. For eksempel kan du ta turen innom Vasamuseet hvor du kan se det gigantiske krigsskipet fra 1600- tallet som har gitt museet sitt navn. Skipet sank på den første turen sin i 1628, og ble berget i 1961. For de kunstinteresserte kan byen friste med Moderna Museet, som er landets største musuem for moderne kunst. Her kan du se verker fra bla. Pablo Picasso og Andy Warhol.

Tips dersom du er på Stockholmstur med barna: Lill-Skansen.

I stockholm kommun er det hele tre steder som er med på UNESCOs verdensarvliste, Drottningholm slottet, Skogskyrkogården og Birka. En tur til Stockholm er ikke komplett uten en tur innom «Gamla stan» som har en historie som går helt tilbake til 1200- tallet.

Sponsede koblinger:


Vis større kart