Overnatting Steinkjer

Steinkjer har historisk sett alltid vært den største byen i Nord-Trøndelag, men ble i 2008 forbigått av Stjørdal. Bykommunen som også er administrasjonssenter for hele fylket, ligger ved Beitstadfjorden, som er en fjordarm innerst i Trondheimsfjorden. Området i og rundt Egge var et betydelig maktsentrum i vikingetiden og tidlig middelalder. Her finnes det en rekke kultur- og fornminner som tilreisende kan undersøke nærmere på Egge Museum.

Innkvartering Steinkjer

Ting å gjøre for barnefamilier på ferie i Steinkjer

  • Finværsdager: Det populære turområdet Oftenåsen byr på stort nett av stier og super utsikt over byen.
  • Regnsværsdag: Badeland for store og små på Dampsaga Bad & Gym. Vannrusjebane, badstuer, varmebassenger mm.
  • Regnværsdag: Rett ved ligger Dampsaga kulturhus, som blant annet huser byens kinosaler og bibliotek.
  • Kulturgården Bjerkem. Kulturhistorisk natursti hvor du kan oppleve utviklingen som har skjedd på stedet de siste to tusen år. Sykkelutleie, overnatting, mat mm.

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Beitstadfjorden - Steinkjer
Foto: Beitstadfjorden (den innerste fjordarmen av Trondheimsfjorden) sett fra Oftenåsen i Steinkjer kommune. Foto: Espen Andre Waade | Dreamstime.com

Norges geografiske midtpunkt

Visste du at…. Ifølge beregninger gjort at Statens kartverk befinner Norges geografiske midtpunkt seg i Steinkjer kommune. Nærmere bestemt i ei myr rett nordvest for innsjøen Skjækervatnet. Det er satt opp en varde som markerer stedet.

(Denne siden ble sist oppdatert 18.02.2014. Vær oppmerksom på at overnattingsteder og ulike attraksjoner kan ha gjort endringer i tilbud og kontaktinformasjon etter artikkelen ble skrevet.)


Vis større kart