Overnatting Mo i Rana

Mo i Rana ligger innerst i Ranafjorden. Byen er Nordlands nest største og kalles gjerne «Polarsirkelbyen» (den nordlige polarsirkelen går gjennom kommunene Træna, Lurøy, Rødøy og Rana).

Folketall: Ca. 26 000 (Hele Rana kommune)
Areal: 4460 km² (Hele Rana kommune)
Fylke: Nordland
Flyplass: Mo i Rana lufthavn, Røssvoll

Innkvartering Mo i Rana

Tømmestasjon for bobil:

På gjennomreise i Rana med campingbil? Tømmestasjon for bobil ligger i bydelen Langneset (stasjonen ligger langs E6). Mer info om dette finner du på nettsidene til Rana kommune.

Visste du at?

Rana er den fjerde største kommunen målt etter areal i Norge. (De tre største kommunene målt etter areal ligger alle i Finnmark.

Naturbaserte attraksjoner

«>Marmorslottet» er navnet på det fascinerene skulpturlandskapet som er skapt gjennom tusener av år av elva Glomåga. Vel verdt et besøk! Sti og parkering ved gården Fisktjønna. (Spør på det lokale turistkontoret for kjøreanvisninger).

En annen attraksjon det er verdt å få med seg er kalksteingotta «Grønligrotta», som ligger drøyt to mil fra sentrum. Grotta er godt tilrettelagt for besøkende med innlagt belysning i de ytterste delene. Guiding i sommermånedene. (Forhør deg på det lokale turistkontoret for tider)

Polarsirkelbyen Mo i Rana
Polarsirkelbyen Mo i Rana – Foto: Dreamstime.com


Vis større kart