Bergen by

Bryggen i Bergen

Bergen er norges nest største by og kalles gjerne «byen mellom de 7 fjell». Vestlandets hovedstad har en stolt historie med «Bryggen» som sitt kanskje mest kjente særtegn. Bryggen (også kalt Hansa- og Tyskebryggen) står på nå UNESCOs eksklusive verdensarvliste. De mektige Hanseatene hadde Bergen som sitt hovedsete i Norge i tiden 1360 til 1754. Området omfatter 61 fredede bygninger over et areal på 13 mål.

Ikke bare kan du som tilreisende spasere rundt og beundre de vakre bygningene, men også oppleve et yrende folkeliv med diverse restauranter og kafeer. For å få et innblikk i Bryggens historie og livet i Bergen under Hansatiden bør du også unne deg turen innom Bryggens Museum. Museet holder åpent hele året, og har bl.a. egen kafe.

Bergen

Byen er et utmerket utgangspunkt om du ønsker å utforske de verdenskjente fjordene på Vestlandet. Flere selskaper arrangerer dags- og rundturer til f.eks. Sognefjorden og Hardangerfjorden. Ønsker du derimot bare å smake på fjorden og havets delikatesser tar du turen til Fisketorget i Bergen, som kanskje er norges mest kjente utsalgssted for fersk fisk. Her kan du velge og vrake fra flere titalls forhandlere som tilbyr alt av skalldyr og fisk.

Fløibanen

Fra Fisketorget er det kun en kort spasertur bort til Fløibanen. Turen med kabelbanen opp till Fløien stasjon tar bare 5-6 minutter og gir deg en fantastisk utsikt over Bergen by. På toppen finner du Fløien Folkerestaurant som lar deg nye et godt måltid bokstavelig talt på byens tak. I 2008 ble det også bygget en spennende lekeplass hvor barna bl.a. kan boltre seg i «Trollskogen».

Et annet «must» om du besøker byen med barn, er Akvariet i Bergen. Anlegget har en mengde fersk- og saltvannsakvarier (både utendørs og innendørs) med over 300 forskjellige arter. Deriblant krokodiller, pingviner og andre eksotiske fisker og dyr. Spennende er også akvariets egen 3D kino som nærmest gir deg en følelse av å være med i filmen selv. Akvariet ligger om lag 15-20 minutters lett gange fra Bergen sentrum.

Tilbake til overnatting Bergen.