5 gode reiseapps til iPhone og Android

Med en smarttelefon og de rette applikasjonene, er det nesten som om du har en sprell levende reiseguide i lomma! Her har vi plukket ut 5 av de mest nyttige reiseapplikasjonene.

(Sist oppdatert 2011 – Prisene kan har endret seg)

Google Maps
(iPhone og Android, gratis)

Hvem trenger kartbok? Med Google Maps har du kart over hele planeten komplett med reiseplanlegger og oversikt over lokale spisesteder, shoppingmuligheter og severdigheter. Med Street View kan du se nøyaktig på gatenivå hvordan stedet ser ut før du besøker det.

Google Translate
(iPhone og Android, gratis)

Svært nyttig oversettelsesverktøy fra Google. Oversetter tekst mellom mer enn 50 språk! Mest utrolig er likevel stemmeoversetteren i siste versjon som oversetter det du sier inn i mikrofonen (Fungerer i skrivende stund 14.04.11 for 15 ulike språk).

Valuta
(iPhone, 1.99 dollar)

Norskutviklet app fra Norapp. Gir deg dagens kurs og konverterer prisen mellom 50 ulike valutaer. Kjekt å ha når du står i klesbutikken i London og ønsker å vite hva prisen blir i Norske kroner.

Lonely planet’s byguider
(iPhone, 5.99 dollar pr. stk)

IPhoneutgaven av Lonely Planet’s legendariske storbyguider i bokform. Kart, anbefalte spisesteder og mye mer.

Wikitravel Mobile
(Android, gratis)

Med denne gratisappen har du en komplett reiseguide til nesten 25.000 destinasjoner rundt om i verden tilgjengelig til enhver tid. Innholdet i Wikitravel er skrevet av brukerne på samme måte som Wikipedia.