10 ting å gjøre for barnefamilier i Oslo

Oslo er Norges største by og er kanskje ikke den første destinasjonen du tenker på når du planlegger ferie med barn. Men Oslo kan faktisk vise seg å være en perfekt ferieby som barna vil elske! Under er det listet opp 10 ting som vil gjøre ferien vellykket for hele familien!

Oslo Reptilpark
Her kan dere besøke mer enn 50 arter og se når dyrene får mat. Spennende aktivitet som egner seg godt på regnværs-dager. Alt fra slanger til edderkopper og andre eksotiske småkryp finner du her.

Teknisk museum
Teknisk museum er en “gammel slager”. Passer for barn i stort sett alle aldre, og også spennende, underholdene og lærerrikt for barn, så vel som voksne. Alt fra de første trykkfølsomme skjermene, til ekte fly!

Den norske opera
Et must for alle å ha med seg I Oslo. Bygningen kan utforskes fritt på egenhånd eller dere kan være med på guidet omvisning. Det sies at det er Europas flotteste akustikk inne – samt et flott tak på sommeren til lunch eller bare nyte utsikten utover Oslofjorden.

Piknik i parken
Oslo har flere store og luftige parker, perfekt for lunch, lek og avslapning. Frognerparken, Sofieparken og Tøyenparken kan også nevnes som gode alternativer.

Tusenfryd
Fornøyelsesparken rett utenfor Oslo er en selvskreven utflukt for alle familier på tur i hovedstaden. Her kan man tilbakelegge både en og flere dager – morsomt for barn i alle aldre.

Korketrekkeren
Besøker dere Oslo vinterstid må dere ha en tur i Norges gøyeste – og kanskje lengste akebakke som går fra Frognerseteren til Midtstuen. Trikken tar dere helt frem!

Lekeland
Alltid populært. I lekeland kan barna løpe og herje mens foreldrene tar seg en pust i sofaen med aviser og en kopp kaffe. Oslo har flere lekeland men de mest sentrale er på Majorstua og Torshov.

Tøyenbadet
Store fine innendørsbasseng som innbyr til lek og moro for hele familien!

Norsk Tryllemuseum
Åpent hver søndag fra 13 – 16. Gratis inngang og minitrylleshow kl 14.

Bogstad gård
Åpent hele året. Gratis. Her kan barna se kaniner, griser, høns, hester og mer.

Dette er bare noen få eksempler – det finnes utallige tips man kan gjøre med barn i Oslo – her er det bare fantasien som setter grenser.

Tilbake til overnatting Oslo.