Overnatting Strømstad


Fyr på øya Nordkoster i skjærgården utenfor Strømstad. Foto: © Filip Skarp | Dreamstime.com

Ingen steder i Sverige besøkes av flere Nordmenn i året enn nettopp Strømstad. Kommunen ligger i landskapet Båhuslen på den Svenske sørvestkysten, kun en kort svipptur med bil fra de største byene i Østfold fylke i Norge. Den utstrakte grensehandelen har gjort sitt til at Strømstad etterhvert har fått et svært rikt shoppingtilbud sett i forhold til antallet innbyggere.

Hoteller:

Quality Spa & Resort Strømstad
Storslått spahotell med egen marina. Gangavstad til sentrum og golfbane 50 meter unna.
Hotellet har mer enn 230 rom, hvor flesteparten har utsikt over Kosterfjorden og Skagerak.
Skulle finværet glimre med sitt fravær under oppholdet, kan man ta en forfriskende dukkert i hotellets svømmebasseng. Eller hva med en tur i den utendørs jacuzzien etterfulgt av en tur i den fisnke saunen. Spaavdelingen byr på en rekke ulike behandlinger og fasiliteter.
Gratis parkering
Adresse: Kebalvagen 229, 452 20
Tlf: +46 (0) 52630300

Mange og store campingplasser i og ved Strømstad

Selaters camping
Stor campingplass med hundrevis av oppstillingsplasser med eller uten el-tilkobling
Har også hytteutleie
Tilbyr en rekke aktiviteter for barna, som f.eks. hoppeslott, minigolf, lekepark mm.
Norrkärr, 452 90
Tlf: + 46 052612290

Strømstads camping
Ligger under en kilometer fra sentrum
Oppstillingsplasser for telt, caravan og vogn.
Har hytteutleie (velg mellom 2- eller 4 senger).
Uddevallavägen, 45230
Tlf: +46(0)52661121

Lagunen Camping og Stugor
Oppstillingsplasser for campingvogner og telt
Stor bobilpark
Restaurant
Innkvartering i hytter og vandrerhjem
Særsbygdvegen 40, SE-452 97
Tlf: +46 (0) 526-75 50 00
www.lagunen.se

Daftö Resort
Ligger ved havet, ca. 5 km fra Strømstad sentrum
Eventyrparken «DaftöLand» med pirattema
Arrangerer en mengde aktiviteter for barnefamiliene på sommeren
Innkvartering i hytter, hotell og campingplass mm.
Tlf: 046 (0) 526-26040
www.dafto.se

Vær obs på at de ulike overnattingsstedene kan har gjort endringer i tilbud og fasiliteter etter at dette er skrevet.

Rimelig oppstillingsplass for bobil

Strømstad kommune har et rimelig tilbud for parkering av bobil rett i utkanten av byen. I skrivende stund (29.01.2015), koster det kun 40 kroner pr. døgn. Tilbudet er åpent i perioden 1. juni til 31. august. Her finnes også tilgang til vann, toalett og tømmestasjon. Les mer om tilbudet her.

Vandrerhjem / diverse

Crusellska Vandrarhemmet
Kyrkog 12
Tlf: +46(0)052610193

Roddaren
Vandrerhjem i 50-tallsstil!
Holder åpent hele året
Fredrikshaldsvägen 26
Tlf: +46 (0)703587919

Villa Vatuland
Bed & Breakfast
Vatulandsgatan 25
Tlf: +46(0)0721 910223

Grensehandel, badeliv og fantastisk skjærgård

Visste du at….

Mer enn 50% av alle pengene vi Nordmenn bruker på «harryhandel» i Sverige – brukes i nettopp Strømstad kommune.

Fra 50- til 70-tallet gikk «Harryhandelen» motsatt vei. I denne perioden var mange matvarer rimeligere i Norge enn i Sverige. Det var kvoter på hvor mye hver enkelt person fikk lov til å ta med seg over grensen, og for å øke innførselskvoten tok mange derfor med seg barna på Norgeturen slik at man kunne handle mer. Dette ble etterhvert så populært at fenomenet fikk sitt eget uttrykk – «margarinunger».

I skjærgården utenfor byen ligger de vakre Kosterøyene, som bl.a. er kjent for å ha flest antall soldager i hele Sverige. På sommeren går det regelmessig passasjerbåt ut til øyene fra Strømstad. Tips: Interessert i kammermusikk og opera? Da bør du ta turen til kosterøyene i slutten av juli. Den 20. juli til 3. august 2013 går nemlig Kosterfestivalen av stabelen.

Strømstad har Sveriges største dyphavn.

Du kan også reise til Strømstad sjøveien om du bor vest for Oslo. Fra Sandefjord i Vestfold går det nemlig ferge med flere avganger om dagen (du kan også ta med deg bilen ombord).

Under de Svenske angrepene på Norge i årene 1716 til 1718, brukte svenskekongen Karl 12 Strømstad som hovedkvarter. Den Norsk-Danske flåten ledet av Peter Wessel Tordenskiold forsøkte to ganger i denne perioden å innta byen fra sjøsiden for å kutte svenskenes forskyningslinjer, men mislyktes under begge forsøkene.

Dårlig vær men lyst til å bade? Ta med deg barna til Strømstads Badanstalt. Vannet i svømmehallen er saltvann pumpet inn fra sjøen. Ligger i sentrum med god utsikt over gjestehavnen fra svømmehallen. Senteret har også spafasiliteter.

Et av Sveriges aller største kjøpesenter, Nordby shoppingsenter på mer enn åtti tusen kvadratmeter og hundreogti ulike forretninger, ligger i nettopp Strømstad kommune… og ja, du gjettet riktig. De fleste kundene er Nordmenn (mer enn 80%).

Verdt et besøk! Strømstad museum ligger i sentrum (Strømsvattnet). Her kan du lære mer om Strømstad historie. Blant de permanente utstillingene inngår bl.a. historien om spritsmugling til Norge under forbudstiden (1916 til 1927 i Norge).

Byens mest særegne bygning? Strømstads stadshus (hvor kommuneadministrasjonen holder hus) av granitt, bygget i jugenstil. Bygget sto ferdig i 1919.

Strømstad stadshus
Foto: Wikimedia Commoms under GNU Free Documentation License.Vis større kart

Glimrende utgangspunkt om du skal gå Bohusleden

Bohusleden er en 370 kilometer lang vandringsled som går gjennom de svenske landskapene Bohuslan, Västergotland och Halland. Leden strekker seg hele veien fra Strømstad (sluttpunktet) i nord til Lindome (startpunktet) i sør, og går gjennom et svært variert terreng som spenner fra øde skoger til myrer og fjell. Detaljert kart fås kjøpt på det lokale turistkontoret.