Overnatting Sogndal

Sogndal

Vakker fjordkommune langt inne i Sognefjorden. Uansett om du er interessert i fjellvandring i uberørt natur eller heller foretrekker livet ved sjøen finner du noe av det aller ypperste Norge har å by på i så henseende her. Det er ikke uten grunn at kommunen får mengder av besøk fra utenlandske cruiseskip hver eneste sommer. Ønsker du å lære mer om de enorme isbreene i Sogn (og da særlig Jostedalsbreen) kan du ta turen innom Norsk Bremuseum som ligger i Fjærland.

«Siden jeg reiser så mye, føles det alltid godt å komme hjem igjen. Det er ingenting som slår følelsen av å plyndre sitt eget kjøleskap klokka to om natta.» – Amy Grant

Hoteller:

Quality Hotel Sogndal
Gravensteinsgata 5, 6851 Sogndal
www.qualityhotelsogndal.no

Fjærland Fjordstove Hotell
Fjærlandsfjorden 258, 6848 Fjærland
fjaerlandhotel.com

Hofslund Fjord Hotel
Fjørevegen 37, 6856 Sogndal
www.hofslund-hotel.no

Mundal Hotel
6848 Fjærland
www.hotelmundal.no

Campingplasser:

Uteplassen
Selseng, 6856 Sogndalsfjøra
ute-plassen.com/camping

Kjørnes Camping og Fjordhytter
Kjørnes, 6856 Sogndal
kjornes.no

Vesterland Feriepark
6854 Kaupanger
www.vesterland.no

Feriehus og hytter:

Amble Gård
Øvre Amla 14, 6854 Kaupanger
amblegaard.no

Tips til ting å gjøre i Sogndal kommune:

I tettstedet Kaupanger (litt over 1 mil fra Sogndal sentrum) finnes det et unikt bilmuseum hvor det er utstilt 25 veteranbiler som Bjarne Lerum samlet gjennom livet.

Kaupanger Stavkirke. Kirken er ombygd flere ganger. Nøyaktig byggeår vites ikke, men man anslår at kirken (som er Norges lengste stavkirke) første gang ble satt opp rundt år 1140.

Norsk Bremuseum. Et av fylkets desidert største turistattraksjoner. Tettstedet Fjærland ligger omtrent 5 mil fra Sogndal sentrum. Kjøreanvisninger på Google Maps. (Etter tunnelbyggingen i 1994 ble det mulig å kjøre fra Sogndal til Fjærland uten å ta bilferge).

Glad i bøker? Besøk Bokbyen! Ikke bare kan Fjærland med sine knappe 300 innbyggere skilte med Bremuseum og fantastisk natur. Her finnes også et lite boktettsted med over 4 kilometer med bøker! Mer info finnes på bokbyen.no.

I sentrum kan du bivåne statuen av den sagnomsuste tyven Gjest Baardsen ((1791 til 1849).

Visste du at?

Den 15. juni 1184 sto en voldsomt slag mellom Sverre Sigurdsson (kong Sverre) og Magnus Erlingsson (kong Magnus V) ved Fimreite i Sogndal kommune (slaget ved Fimreite). Birkebeinerne ledet av Sverre nedkjempet og nærmest utslettet den 2000 mann sterke styrken til Magnus V (Magnus selv falt i slaget). Slaget var avgjørende for «Birkebeinerkrigene» og førte til at Sverre etterhvert ble ny konge i Norge.


Vis større kart